Puppydagboek 

14 juli 2019 - Faye is donderdagochtend bevallen van zeven pups. Zes teefjes en een reutje. Ze had een snelle en voorspoedige bevalling. Dit is haar eerste nestje en het was dus wel even spannend hoe ze zou reageren op de pups. Gelukkig heeft ze een sterk moederinstinct en is ze niet bij de pups weg te slaan. De pups hoeven nu alleen maar goed te drinken en zichzelf groot te slapen, wat ze hartstikke goed doen. Elke dag worden de pups gewogen om te controleren of ze aankomen, wat gelukkig het geval is. 

 

23 juli 2019 - Aankomende donderdag zijn de pups alweer twee weken oud. De eerste pups hebben de oogjes open en nu beginnen het echt hondjes te worden! Ze proberen al af en toe om de pootjes eronder te zetten en een voorzichtig stapje te wagen. Deze week zullen ze allemaal de oogjes en oortjes open hebben en dan beginnen ze ook langzaam aan alle geluiden te wennen. Ook deze week zijn de pups weer flink gegroeid.

 

31 juli 2019 - De pups zijn alweer bijna drie weken. Deze week hebben ze voor het eerst pap gehad en ze vonden het heerlijk! De voorzichtige stapjes die ze vorige week zetten, worden nu echte wandelingetjes (met veel gewaggel). Ook ontdekken ze elkaar en beginnen voorzichtig met elkaar te spelen. De piepjes die ze maakten, worden omgezet in kleine blafjes. Daarnaast zijn alle oogjes en oortjes nu open. Ze kunnen nu ons en hun omgeving zien en horen. Geweldig om te zien hoe ze nu reageren als we binnenkomen of er gebeurt wat in de kamer. Het wennen aan de huiselijke geluiden is begonnen. 

 

31 augustus 2019 - De laatste update voor dit nest alweer. Sinds de laatste update in dit puppydagboek is er veel gebeurd. Zo hebben de pups hun nieuwe eigenaren ontmoet, hebben ze voor het eerst brokjes gegeten (inmiddels zitten ze alweer op de vaste brok), zijn ze voor het eerst naar buiten geweest, is de Raad van Beheer langs geweest, zijn we met de pups naar de dierenarts geweest en hebben ze daarmee hun eerste autoritje gemaakt, heeft Jessica (eigenaresse van hondenschool Yes en kennel Tower's Treasure) gedragstestjes bij de pups afgenomen, is de eigenaresse van de vaderhond geweest en ga zo maar door. De pups hebben al met al veel mooie en nieuwe ervaringen opgedaan, de basis voor de rest van hun leven. Dit weekend zijn we met de pups bij het verzorgingstehuis geweest, op bezoek bij de ouders van Williëlle. Zowel de pups als de bejaarden vonden het heel leuk. Dit weekend gaan we zelf nog extra veel met ze knuffelen, want vanaf volgende week gaan de pups naar hun nieuwe, liefdevolle families toe. Wat gaat het weer stil worden in huis en wat zullen we de kleine boefjes missen, maar wat zijn we weer blij en dankbaar voor een bijzonder mooi, lief, rustig en gezond nest!