Puppydagboek 

14 juli 2019 - Faye is donderdagochtend bevallen van zeven pups. Zes teefjes en een reutje. Ze had een snelle en voorspoedige bevalling. Dit is haar eerste nestje en het was dus wel even spannend hoe ze zou reageren op de pups. Gelukkig heeft ze een sterk moederinstinct en is ze niet bij de pups weg te slaan. De pups hoeven nu alleen maar goed te drinken en zichzelf groot te slapen, wat ze hartstikke goed doen. Elke dag worden de pups gewogen om te controleren of ze aankomen, wat gelukkig het geval is. 

 

23 juli 2019 - Aankomende donderdag zijn de pups alweer twee weken oud. De eerste pups hebben de oogjes open en nu beginnen het echt hondjes te worden! Ze proberen al af en toe om de pootjes eronder te zetten en een voorzichtig stapje te wagen. Deze week zullen ze allemaal de oogjes en oortjes open hebben en dan beginnen ze ook langzaam aan alle geluiden te wennen. Ook deze week zijn de pups weer flink gegroeid.

 

31 juli 2019 - De pups zijn alweer bijna drie weken. Deze week hebben ze voor het eerst pap gehad en ze vonden het heerlijk! De voorzichtige stapjes die ze vorige week zetten, worden nu echte wandelingetjes (met veel gewaggel). Ook ontdekken ze elkaar en beginnen voorzichtig met elkaar te spelen. De piepjes die ze maakten, worden omgezet in kleine blafjes. Daarnaast zijn alle oogjes en oortjes nu open. Ze kunnen nu ons en hun omgeving zien en horen. Geweldig om te zien hoe ze nu reageren als we binnenkomen of er gebeurt wat in de kamer. Het wennen aan de huiselijke geluiden is begonnen.