Mijn naam is Williëlle Hofman- Berghorst. Sinds 1998 ben ik getrouwd met mijn man Edwin en in 2000 hebben wij onze dochter Romy mogen verwelkomen. Ik heb tien jaar als ziekenverzorgster in een verpleeghuis gewerkt, wat ik altijd met veel plezier heb gedaan. Op mijn 22e heb ik de opleiding pedicure afgerond. Ondertussen heb ik mijn eigen pedicurepraktijk aan huis. Wij hebben een heerlijke grote omheinde tuin, waar onze honden zich de hele dag kunnen vermaken. Wij wonen in een bosrijke omgeving en staan binnen vijf minuten op de hei, in het bos en op het plaatselijke strand. Een ideale plek voor ons en onze honden.

Toen eind 2008 ons gezin uitgebreid werd met de komst van Cross (L’Amour Existe My Love of Splendour), waren wij meteen verliefd op dit geweldige ras. Cross heeft zo’n mooi en puur karakter, de ideale gezinshond. Hij is lief, rustig, betrouwbaar en werd meteen een maatje voor het leven met onze dochter.

 

Al gauw besloten we om het gezin nog verder uit te breiden en een jaar later kwam Lynn (Never Leaving My Love of Splendour) ons gezin versterken. Nadat alle uitslagen van de heupen, ellebogen en ogen goed waren en nadat Lynn goede resultaten behaalde op de shows, hebben we besloten een nestje te gaan fokken. Vanuit daar is er een grote passie ontstaan voor de fokkerij. Zo’n eerste nestje is een enorme uitdaging en we hebben er dan ook veel van geleerd. Tijdens dit nestje werd nog weer eens benadrukt hoe geweldig het karakter van de Golden is (zie foto hieronder), want terwijl Lynn haar pups aan het voeden was, ging Cross er heerlijk tegenaan liggen om zijn trouwe vriendin te ondersteunen. Lynn is overleden op 28 november 2018 en we missen haar nog elke dag. 

 

Uit dit eerste nestje (Dutch Ch. Herwildy’s Bumble Bee x Never Leaving My Love of Splendour) hebben we onze Luna (Crossly Golden’s Always) gehouden. Een hond met een enorme ‘will to please’. Zij is een ontzettend lieve, makkelijke, trouwe en enthousiaste Golden die het liefst de hele dag bij je is. Ons geluk kon niet op toen ook haar heupen, ellebogen en ogen helemaal goed bleken te zijn en we ook met haar een nestje konden gaan fokken. 

 

Het drietal is inmiddels verder uitgebreid, want uit het vierde nestje van de Crossly Golden's kennel hebben we Faye (Crossly Golden's Dance With Me) aangehouden. Met een enorm lieve, mooie vader (Ch. Capital Kopenhagen Golden Robos) en een geweldige moeder (Never Leaving My Love of Splendour) hopen wij ook van Faye hele lieve en mooie pups te mogen krijgen.  

 

Uit Faye's eerste nestje hebben we Ayka  (Crossly Golden's Artemis) aangehouden. Inmiddels is Ayka helemaal goed gekeurd en hopen we ook van haar prachtige nestjes te mogen krijgen. 

 

Foto’s van onze nestjes kunt u bekijken in het fotoalbum.

 

Onze kennel staat geregistreerd bij de Raad van Beheer. Onze honden zijn onderzocht op heupdysplasie, elleboogdysplasie, erfelijke oogafwijkingen, Ichthyose, GR-PRA1 en GR-PRA2. Met de kennis die we hebben van onze eigen honden, gaan wij uiterst zorgvuldig om met de selectie van een geschikte reu. We kijken hierbij naar de gezondheidsuitslagen, maar het karakter van de reu is net zo belangrijk.

 

Al onze pups worden geregistreerd bij de Raad van Beheer en de Databank Honden. De pups zijn in het bezit van een officiële stamboom, een microchip en een EU Dierenpaspoort. Als de pups naar hun nieuwe familie gaan, zijn de pups 4 maal ontwormd, ingeënt en gezond verklaard door een dierenarts.

 

 

Het grootbrengen van een nest vraagt veel tijd en aandacht en dit verdienen de pups ook. Naast mijn man en dochter, helpt mijn nichtje Lucilla bij de verzorging van het nest. Samen zorgen wij ervoor dat de pups alles krijgen wat zij nodig hebben.

De eerste stappen voor een vriend voor het leven, worden bij ons in het nest gemaakt. het zal duidelijk zijn dat wij er alles aan doen om een gezond, mooi, maar vooral ontzettend lief nest groot te brengen Wij gaan daarom zorgvuldig om met het selecteren van de nieuwe eigenaren. Onze pups zijn alleen beschikbaar voor mensen die voldoende tijd, aandacht en liefde voor hun nieuwe gezinslid hebben. Het is van belang dat de nieuwe eigenaren bereid zijn om op cursus te gaan, voor de verdere opvoeding en socialisatie van de pup. Als pup vergt een hond veel tijd en aandacht, maar ook als ze volwassen zijn hebben ze nog veel aandacht en uitdaging nodig. Een hond is een kostbare aangelegenheid. Denk aan voeding, cursussen, andere benodigdheden en dierenartskosten. Wij doen ons uiterste best om een gezonde hond te fokken, maar een hond is en blijft een levend wezen en kan altijd ziek worden. Ook hier dient u als nieuwe eigenaar rekening mee te houden.

 

Voor vragen kunt u ons altijd even mailen: crosslygoldens@gmail.com